Парите за пенсии и здраве за догодина ще бъдат разгледани

...
Парите за пенсии и здраве за догодина ще бъдат разгледани
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат парите за пенсии и здраве за 2020 г.

Парите за пенсии и здраве за следващата година ще бъдат прегледани на първо четене в Народното събрание. Депутатите ще разискват препоръчаното от страната нарастване на средствата за опазване на здравето с към 500 милиона лв. и по-високите пенсии от първи юли с 6,7%.
От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че сред първо и второ четене ще изискат по-високо нарастване за приходите на възрастните хора. А от Движение за права и свободи няма да поддържат бюджета на публичното обезпечаване, тъй като не решавал нито един от насъбраните проблеми в обществената сфера. Според плана на финансовото министерство без смяна остават парите за втората година от майчинството - 380 лв. на месец. Същият през 2020-та ще е и оптималният застрахователен приход - 3000 лв..

В същото време промяната във втория дирек на пенсионно обезпечаване още веднъж ще е на дневен ред. Социалното министерство ще показа законодателни оферти за рационализиране на изплащането на средствата от спомагателните пенсионни фондове. Частните фондове нееднократно са поставяли въпроса за ясни правила, по които да става превеждането на втората пенсия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР