Парите за гарантиране на пенсиите, които се трупат в Държавния

...
Парите за гарантиране на пенсиите, които се трупат в Държавния
Коментари Харесай

Парите за гарантиране на пенсиите растат минимално

Парите за гарантиране на пенсиите, които се натрупат в Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система, по-известен като Сребърния фонд, нарастват минимално през септември.  

Общият паричен запас на фонда към края на септември стига 3,77 милиарда лв. 6,55 млн. лева, от които 3,76  са подадени в обособена сметка в Българска народна банка.

През последния месец по сметка на фонда са трансферирани средства в размер на 4,62 млн. лева по този начин през третото тримесечие на тази година парите, постъпили в Сребърния фонд са едвам 11,46 млн. лв., до момента в който през първото тримесечие те възлизаха на 98,24 млн. лв., а през второто – 115,24 млн. лв..

Припомняме, че Сребърният фонд бе основан през 2007 година с към 2 милиарда лева, като до момента в него са се натрупали едвам 1,7 милиарда лева спомагателни средства.

Колко пари има за гарантиране на пенсиите

Предназначението на фонда е да поддържа пенсионната система, само че действително средствата в него не биха стигнали за погашение на пенсиите даже за няколко месеца.

От 2011 година парите във фонда не носят никаква рентабилност и седят на депозит в Българска народна банка при нулева рента.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР