Парите ще се използват за закупуване на 8 респираторни апаратаМедицинска

...
Парите ще се използват за закупуване на 8 респираторни апаратаМедицинска
Коментари Харесай

Бизнесът срещу коронавируса: Две вериги даряват 300 000 лв.  

Парите ще се употребяват за закупуване на 8 респираторни апарата

Медицинска инсталация за 300 000 лева ще бъдат закупена с подаяние от Лидл и Кауфланд
(снимка: CC0 Public Domain)

Лидл България и Кауфланд България подаряват 300 000 лв. за закупуване на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безплатно на Министерството на здравеопазването.

Двете компании, които са част от немската група Schwarz, сплотяват старания в обстановка на изключително състояние, с цел да подкрепят битката против разпространяването на ковид у нас и грижата за здравето на хората.

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лева Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства за подкрепяне на лечебните заведения, в които се одобряват пациенти с ковид.
още по тематиката
Разпределението на респираторите по места и лечебни заведения ще се извърши след експлицитна рекомендация на Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.

„ Изразяваме вяра дарението да способства за справяне с голямото предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество ”, обявиха в взаимно изказване шефовете на Лидл България – Милена Драгийска и на Кауфланд България – Иван Чернев.

Двете компании за следващ път увериха, че няма потребност от презапасяване с хранителни артикули, тъй като разполагат с задоволително наличия. Търговските вериги подчертаха, че осъзнават отговорността си към обществото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР