Парите са отделени за финансиране на три приоритетни цели за

...
Парите са отделени за финансиране на три приоритетни цели за
Коментари Харесай

Правосъдното министерство ще бори домашното насилие с 450 хиляди лева

Парите са отделени за финансиране на три предпочитани цели за попречване на случаите на домашно принуждение както против дами, по този начин и против мъже.


Министерството на правораздаването е заделило 450 хиляди лева за стратегии за предварителна защита на домашното принуждение както против дами, по този начин и против мъже през 2019 година Това разгласи правосъдният министър Данаил Кирилов, който беше изслушан по време на парламентарния надзор в петък.

По думите на Кирилов, през предходната година за предварителна защита са отделени 360 хиляди лева, които са употребявани за подписване на контракти с 17 организации, които да подкрепят отбраната на жертвите от домашно принуждение, както и предварителната защита.
Данаил Кирилов: На 15 февруари е подписан контракт с Анимус за ново финансиране на нова линия за домашно принуждение. Ежегодно се отделят средства за действия за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение. Според правилника министърът на правораздаването афишира конкурс за финансиране на планове и стратегии.
Три са задачите, които ще бъдат водещи през тази година:
Осигуряване на отбрана, възобновяване и реинтеграция на жертвите на домашно насилие;Превенция на нови случаи на домашно насилие;Работа с причинителите на домашно принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР