Парите от офшорни зони да се облагат и средствата да

...
Парите от офшорни зони да се облагат и средствата да
Коментари Харесай

Парите от офшорни зони да отидат за социални дейности, предлага КНСБ

Парите от офшорни зони да се таксуват и средствата да отидат за обществена отбрана. Това предложи президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с шефа на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Двамата вземат участие в конференция в Женева по случай 100-годишнината на Международната организация на труда.

Генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Византини прикани за преустановяване на съкращенията на строги икономии и обществена отбрана, дружно с дейности за преустановяване на незабавната рецесия на ниските заплати. Министърът на труда и общественото обезпечаване на Уругвай Ернесто Муро пък акцентира, че всяка страна може да си разреши да финансира обществената протекция. Муро акцентира и проблемите от неуспеха на пенсионната приватизация.

МВФ ще изготви управление за личния състав по отношение на обществените разноски, което ще бъде приключено до края на 2020 година Освен това ще бъдат направени осведомителни отчети по тематики, в това число пенсии, опазване на здравето и обучение. Въпреки фактурираната тактика за обществени разноски, която обгръща обществената протекция, опазването на здравето и образованието, институционалната позиция най-много преглежда общественото подкрепяне.

Насърчаването на растежа е най-хубавият метод за основаване на благоприятни условия за работа и повишение на виталния стандарт. Сега обаче държавните управления би трябвало да плануват и още една опция: посредством по-добра подготовка на своите фрагменти да подтикват икономическия напредък и развиване. Проблемът е, че растежът се забавя в Европа, Съединени американски щати, Китай, Япония и други водещи стопански системи, както Международният валутен фонд и Световната банка неотдавна подчертаха, като преразгледаха своите световни прогнози за тази година. В същото време политическите и бизнес водачите знаят, че би трябвало да създадат повече, с цел да обезпечат работна мощ за пазара на труда в ера на възходяща автоматизация и застой на заплатите. Това се споделя в отчет на световната организация.

Тези две провокации - съживяването на икономическия напредък и по-добрата подготовка на хората за бъдещето са свързани. Опитът от последните десетилетия демонстрира, че единствено растежът не е задоволителен, с цел да се понижи възходящото неравноправие и несигурността, съпътстващи измененията на пазара на труда. Освен това високите равнища на дълга и исторически ниските лихвени проценти са оставили на политиците по-малко обичайни принадлежности за стимулиране на стопанската система при положение на нова криза. В новата конюнктура държавните управления и бизнес водачите би трябвало да преглеждат връзката сред растежа и пазарите на труда по различен метод. Държавите могат най-ефективно да подтикват икономическия си напредък и развиване, като усъвършенстват обществените си контракти и влагат в по-ефективна подготовка на фрагментите си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР