Парите на пострадалите от пътнотранспортни произшествия, предизвикани от клиенти на

...
Парите на пострадалите от пътнотранспортни произшествия, предизвикани от клиенти на
Коментари Харесай

Експерт: Как застрахованите в „Олимпик” да си вземат парите

Парите на потърпевшите от пътнотранспортни катастрофи, провокирани от клиенти на „ Олимпик”, ще бъдат изплатени на 100% от Кипърския гаранционен фонд, това заяви пред NOVA Ивета Кунова, ръководител на Българската асоциация на застрахователните брокери.

Тя добави, че хората, които имат застраховки в „ Олимпик” би трябвало да посетят брокер и да сключат нова „ Гражданска отговорност” към друга компания. След това е належащо клиентите да посетят клоновете на кипърския осигурител в България и там да пуснат заявление за сторно сметка, с която ще си получат назад парите.

Застраховател банкрутира, 275 хиляди остават без „ Гражданска отговорност”

Какво се трансформира за водачите през 2018 година

С какъв брой ще усилят застраховката „ Гражданската отговорност”

„ Имаше индикации още от май месец. Браншът беше предизвестен. Застрахователните брокери, когато идваха клиенти с полици на разсрочени вноски в нашите офиси, ние ги предупреждавахме, че е добре идващите вноски да се създадат в други компании. Когато застраховките на „ Олимпик” изтичаха, ние предлагахме застраховки в други дружества” акцентира Кунова.

Тя съобщи, че всички клиенти на кипърската компания в България са били осведомени с СМС, имейл или по телефона.

„ Всички членове на асоциацията, която аз съставлявам са уведомили своите клиенти посредством СМС-и, имейли или телефонни позвънявания. Направихме една извънредно стройна организация. След понеделник, когато стана ясно, че застраховките на „ Олимпик” се приключват в петък, още веднъж изпратихме СМС-и”, сподели Кунова.

Много хора даже не са знаели, че имат „ Гражданска отговорност” в кипърската компания, защото, отивайки при застрахователния брокер, просто са купили най-евтината застраховка.

„ Гражданската отговорност” е една обществена застраховка. Когато сключваме такава, би трябвало да мислим първо за тези, които вероятно ще пострадат от нашето държание, като участници в пътното движение”, поучава Кунова. Тя е безапелационна, че не би трябвало да се търси най-евтината застраховка.

Кунова добави, че доста от оставащите към 200 хиляди полици в „ Олимпик” са на разсрочени вноски. Малко са тези, които са платени еднократно.

„ Застрахователният пазар в България е безусловно стабилен”, съобщи още Кунова. „ Всички останали застрахователни компании са регистрирани в страната и имат напълно отговорно поведение”.
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР