Парите на най-богатия човек в света Джеф Безос надминаха рекордните

...
Парите на най-богатия човек в света Джеф Безос надминаха рекордните
Коментари Харесай

Джеф Безос се превърна в Крез

Парите на най-богатия човек в света Джеф Безос надминаха рекордните 180 милиарда $ на фона на повишаването на акциите на " Амазон " (Amazon), съгласно данни на списание " Форбс ", представени от ТАСС.

По оценка на изданието към вчерашния ден пазарната капитализация на Амазон е достигнала 1,52 трлн. $. По този метод благосъстоянието на Безос, който държи 11,1 % от акциите на онлайн търговеца, към този момент надвишава 181,5 милиарда $. " Форбс " акцентира, че това е рекордна стойност откогато се води статистиката.

Към момента на затваряне на фондовата борса в Ню Йорк една акция на Амазон се котираше за 3081,11 $, поскъпвайки с 2,7 % за сесията. В понеделник пазарната капитализация на концерна за първи път надвиши 1,5 трлн. $.

През април " Форбс " за трети път сложи Безос преди всичко в класацията на най-богатите хора в света. Към съответния миг той имаше към 113 милиарда $, съгласно изчисленията на списанието. На второ място е Бил Гейтс, съоснователят на софтурния колос Майкрософт (Microsoft), с 98 милиарда $, а на трето - шефът на френската група за първокласни артикули Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно със 76 милиарда $.

Същевременно финансистът Уорън Бъфет, който дълги години също бе на първите места в класацията, е дарил акции от холдинга си Бъркшък Хатауей (Berkshire Hathaway) на стойност 2,9 милиарда $ на четири фамилни благотворителни фондации и на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, осведоми Ройтерс.

Това е 15-ото годишно подаяние на Бъфет, който стартира да подарява акциите си през 2006 година за благотворителни цели. Досега даренията на вложителя, който на 30 август ще навърши 90 години, към този момент са за над 37,4 милиарда $.

Той направи най-голямото си подаяние предходната година - 3,61 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР