Парите, които трябва да получат работещите са за заплатите за

...
Парите, които трябва да получат работещите са за заплатите за
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Днес работещите в Пирогов ще получат заплатите си

Парите, които би трябвало да получат работещите са за заплатите за април. Трябва да се знае, че Касата изплаща 100% от направеното за април. Днес ще имат пари. До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болничното заведение и по-късно ще бъдат преразпределени по сметките на работещите. Това съобщи шефът на Пирогов проф. Стоян Балтов в ефира на Нова телевизия.

Причината е, че болничното заведение получава парите си от НЗОК на части поради рецесията с ковид, а вторият транш е изработен от касата в последния вероятен миг в петък на обяд и и не са постъпили още по сметката на болничното заведение. По принцип работещите в болничното заведение би трябвало да получат възнагражденията си сред 25-то и 30-то число на месеца.

Проф. Асен Балтов: Няма 100% отбрана от COVID-19

По думите му той се надява това да е за последно, в случай че не идващият месец ситуацията ще е същото. "Един ден не е проблем ", сподели Балтов.

"Според него до 50% по-малко е била активността на болничното заведение през април и май. Риск за заплатите няма ", акцентира още шефът на болничното заведение.

Попитан дали са изработили по-малко и ще получат по-малко, той съобщи, че си има методика, по която се дефинира какъв брой ще получат като заплащане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР