Парите, които ще плати избраната за купувач на българските активи

...
Парите, които ще плати избраната за купувач на българските активи
Коментари Харесай

В. Захариев: Инерком не са участвали по отношение на подготвяното заявление за цените

Парите, които ще заплати определената за покупател на българските активи на ЧЕЗ компания " Инерком ", няма да влязат в цените на тока. Това сподели консултантът по договорката Веселин Захариев. 

Захариев добави, че компанията не е взела участие при правенето на импортираното от ЧЕЗ заявление в енергийния регулатор, с което се желае тока за бита да нарастне с 16 на 100 от юли.
" Инерком " не са взели участие във връзка с подготвяното заявление за цените, защото имаше много спекулации. Имайте поради, че какъвто и да е дълг за финансиране на тази договорка, той ще бъде на равнище " Инерком България ", не на равнище " ЧЕЗ Разпределение ", " ЧЕЗ Електро " или което и да е от сдруженията, които придобива " Инерком България ". От тази позиция нито цените, нито капиталовите стратегии, нито някоя от другите неща ще бъде наранено от самата договорка ", изясни консултантът по договорката пред времената парламентарна комисия, която ревизира проблема с продажбата на българските активи на ЧЕЗ.

" Инерком " даде обещание да не редуцира служащи, да не понижава заплатите и да не отстранява контрактуваните в Колективния трудов контракт бонуси за работещите в енергийните дружества.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР