Парите, които ще използва България за настаняване, храна и здравеопазване

...
Парите, които ще използва България за настаняване, храна и здравеопазване
Коментари Харесай

Андрей Новаков: ЕС ще възстанови средствата, изразходвани от България за украинските бежанци


Парите, които ще употребява България за настаняване, храна и опазване на здравето на украинските бежанци, ще бъдат на 100 % заплатени от Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, който взе участие в полемика на тематика: „ Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България “, провеждаща се в Представителството на Европейския парламент у нас.

Всяка страна, която приема украински бежанци и броят им е равностоен на 1% от популацията на страната, получава поддръжка от европейския бюджет, напомни Новаков. Той акцентира, че в границите на Съюза има два механизма за поддръжка, по които са мобилизирани към 17 милиарда евро. 

Европейският съюз реагира изцяло съответно и този път в точния момент, счита българският евродепутат. 

Всички разноски, направени със задна дата, считано от 24 февруари, когато стартира войната, ще бъдат възможни за реимбурсация, посочи той. 

Европа, във връзка с парите, които са една от най-важните съставни елементи за решение на този проблем, е реагирала, добави Новаков.

Целта на полемиката е да се обсъдят главните провокации, подбудени от вълната бежанци от Украйна в цяла Европа, както и краткосрочните и средносрочните решения. Сред обсъжданите тематики са европейските политики и принадлежности за поддръжка, проблемите на украинските бежанци, както и провокациите пред институциите, които им оказват помощ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР