Парите били инвестирани от Харис Кунтурис в общата им фирма

...
Парите били инвестирани от Харис Кунтурис в общата им фирма
Коментари Харесай

Радост Драганова завлече бизнесмен с 5 млн. евро


Парите били вложени от Харис Кунтурис в общата им компания за ток от слънчев парк край Брезник. Двамата се срещнали през 2012 година и тогава основали общо сдружение дружно с Драганова и нейни родственици.

От материалите по делото излиза наяве, че комерсиалното сдружение е функционирало взаимно сред двамата в интервал от 4 години. Кунтурис твърди, че е вложил 800 000 евро личен капитал и още 3 млн. евро заем от банка „ Пиреос “, писа „ Телеграф “.

Според кипарецът Драганова решила зад тила му да го изхвърли от бизнеса. Кунтурис твърди, че е съумял за взаимния им интервал да докара до 700 000 евро чиста облага. През 2016 година обаче открил, че по документи е никой в тази компания, а едноличен притежател на капитала е Драганова. До тогава фиктивен притежател се водела нейната майка Снежана Драгостинова. Кипарецът твърди, че откакто се оплакал, против него почнало гонене.

Търсили го от ГДБОП по сигнали за опиати и проституция. От Национална агенция за приходите му създали редица данъчни проверки. Чужденецът има регистрирани над 10 търговски сдружения у нас. Съдия Илияна Господинова даде ход навън съвещание, на което присъстваше персонално посланикът на Кипър у нас Ставрос Августидис.

На делото като слушател пристигна и Александрос Адамидис, който е старши консултант в гръцкото министерство на спорта. Кунтурис бе извикал и двама очевидци, които да потвърдят, че на адреса на компанията в столичния квартал „ Люлин “ кипарецът от дълго време не живее. Там обаче той е бил издирван няколко пъти от хора на нотариуса Стилян Тютюнджиев, след което е извършено общо заседание в негово неявяване.

Съдия постанови на идващото съвещание на 13 юли да бъдат позволени 4-ма очевидци на кипареца и 1 на Радост.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР