Парижкото метро отдава почит на един любим герой на малки

...
Парижкото метро отдава почит на един любим герой на малки
Коментари Харесай

Астерикс в метрото в Париж

Парижкото метро отдава респект на един обичан воин на дребни и огромни фенове на киното и комиксите - фамозният Астерикс. Книжката с комикси, отдадени на приключенията му, чества 60 годишен празник този октомври.

Авантюристичният дух на симпатичния воин завладя метростанциите във френската столица. 12 станции бяха краткотрайно преименувани в чест на комиксите. И бяха изпълнени с плакати и играчки на любимците на милиони по света.
Фредерик, обожател на комиксите за Астерикс: Страхотно е, че транспортната компания реши да отдаде дължимото на този превъзходен миг от френската просвета. Шофирах три часа и половина, особено, с цел да дойдем тук, отложихме други наши проекти, с цел да честваме 60 - годишния празник на тези герои.Мишел Гаре, представител на компанията, ръководеща парижкото метро: Идеята беше, че това е рожден ден на герои, които се харесват на всички генерации. Както виждате, тук има представители на всички възрасти. Тук са суперфенове на тези герои и на сюжета от комиксите.
Идеята беше призната повече от възторжено от феновете на комиксите.

Легендарната двойка се ражда в книга, написана от Рьоне Госини и е илюстрирана от Албер Юдерзо. Комиксът е основан през 1959 година. Оттогава до през днешния ден дребничкият гал Астерикс, паралелно до грамадния си другар Обеликс, със своя дух и подвизи завладяват без изпитание въображението и печелят възхищението. Продадени са над 370 милиона броя от комиксите по целия свят. Преведени са на над 100 езика. Вдъхновили са голям брой филми за огромния екран и анимации. А светът чака идващите им завършения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР