Парижкото летище Орли и стоковата борса в Рюнжис останаха днес

...
Парижкото летище Орли и стоковата борса в Рюнжис останаха днес
Коментари Харесай

Парижкото летище Орли и стокова борса останаха без ток, протестиращи дръпнаха умишлено шалтера

Парижкото летище Орли и стоковата борса в Рюнжис останаха през днешния ден без ток, откакто протестиращи енергетици прекъснаха електроподаването за региона южно от френската столица като част от продължаващите огромни акции на неодобрение против пенсионната промяна, съобщи Ройтерс.
Местната секция на енергетиците към Общата конфедерация на труда (Се Же Те - CGT Energie) разгласи в Туитър, че акцията има за цел да притегли вниманието и да се отрази на стопанската система, а най-много протестиращите да бъдат чути, написа Българска телеграфна агенция.

Прекъсването на тока е довело до прекъсване на жп връзката с летище Орли - второто най-натоварено летище във френската столица. При стоковата борса в Рюнжис спирането е траяло 90 минути, само че търговията не е била нарушена, защото спешното зареждане се е задействало в 6.30 ч. локално време, заяви представител на тържището. Пазарът в Рюнжис е ситуиран на повърхност от 234 хектара и носи доходи от 9 милиарда евро годишно.
Умишленият бойкот на доставките на електрическа енергия демонстрира твърдата увереност на левите профсъюзи във Франция да прибягват до спонтанни дейности, откакто вълната от стачки и улични митинги от началото на декември не съумяха да принудят президента Еманюел Макрон да отстъпи от проекта за пенсионна промяна, разясняват анализатори. Твърдолинейните синдикати се опълчват на промяната, защото съгласно тях хората ще бъдат принудени да работят повече, с цел да получават цялостна пенсия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР