Парижкият апелативен съд решава съдбата на Бензема следващия месецПарижкият апелативен

...
Парижкият апелативен съд решава съдбата на Бензема следващия месецПарижкият апелативен
Коментари Харесай

Парижкият апелативен съд решава съдбата на Бензема следващия месец

Парижкият апелативен съд взема решение ориста на Бензема идващия месец
Парижкият апелативен съд ще вземе окончателното си решение по обвиняване в изнудване от страна на Карим Бензема и още петима мъже. Прокуратурата изиска от съда да удостовери валидността на полицейското следствие на френския нападател за ролята му в рекетирането на Матьо Валбуена за видеокасета със полово наличие. През юли 2017 година Върховният съд на Франция анулира първичното си решение да прати футболиста на Реал Мадрид под съд и заповяда на Парижкия апелативен съд да преразгледа още веднъж проблема.

Аферата датира от 2015 година, когато Валбуена е получил позвъняване от рекетьор, който е заплашил играча с разпространението на видео с интимни подиуми. Валбуена мигновено се свързал с полицията, а тя назначила детектив по случая. Разследващите упрекнаха Бензема в това, че е работил като медиатор сред изнудвачите и полузащитника на Лион. Скандалът коства на 30-годишния голмайстор мястото му в националния тим на Франция за Европейското състезание през 2016 година.

Той и трима от другите обвинени желаеха тогава обвиняванията против тях да бъдат свалени. Според упрекнатите полицията е употребила нечестни способи, като се е показала за другар на Валбуена в телефонен диалог с един от изнудвачите, Юнес Хоуас, и е поискала незабавното заплащане на подкупа. Жалбата доближи до Версайски апелативен съд в края на 2016 година, само че молбата им бе отхвърлена и се доближи до решение тази година на Парижкия апелативен съд.

Адвокатът на Хоуас Самим Болаки съобщи по случая.,,Нямаше финансови оферти или закани, които са в основата на изнудването, бяха упоменати преди намесата на полицията. Защитаващият Валбуена Пол-Албер Ивейнс пък разяснява обстановката по следния метод.,,Всеки един от служителите на реда се държа изцяло обикновено. В такива случаи на рекетиране полицията постоянно се включва в ролята на договарящо лице с изнудвачите. Адвокатът на Бензема Силван Кормие оприличи наказателните преследвания на доминото.,,Ако изключим началото на едно следствие, в случай че има нередности през цялото време, то цялото следствие пропада. Карим е почтен “, приключи неговият юрист Кормие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР