Парижките прокурори поискаха от съдиите да прекратят дело срещу петима

...
Парижките прокурори поискаха от съдиите да прекратят дело срещу петима
Коментари Харесай

Прокурори искат прекратяване на дело за геноцида в Руанда срещу френски офицери

Парижките прокурори желаеха от съдиите да прекратят дело против петима висши френски офицери, упрекнати в съучастничество в клането над тутси по време на геноцида в през 1994 година, оповестиха източници, близки до следствието, пред Агенция Франс Прес.
Окончателното решение дали да се продължи по случая е на проверяващите магистрати, които в този момент са доста склонни да прекратят делото, в случай че не бъде разпоредено в допълнение следствие, сподели източник, който изиска да не бъде посочен. Оцелелите от клането през юни 1994 година по хълмовете на Бисесеро в западна Руанда упрекнаха френски войски, че съзнателно са ги изоставили на екстремистите хуту, които убиха стотици хора в региона в границите на дни.
 Бивш френски министър председател отваря архивите за геноцида в Руанда Бивш френски министър председател отваря архивите за геноцида в Руанда
Бившият френски министър председател Едуар Баладюр съобщи в понеделник, че ще даде обществен достъп до архиви по отношение на дейностите на неговото пра...
През 1994 година в границите на към 4 месеца в Руанда бяха избити и изклани над 500 000 тутси и умерени хуту от екстремисти хуту. Никой по света не реагира на ужасяващия геноцид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР