Парижки наказателен съд осъди крайно десния политик и кандидат за

...
Парижки наказателен съд осъди крайно десния политик и кандидат за
Коментари Харесай

Кандидат за френски президент бе глобен с 10 хил. евро за расизъм

Парижки углавен съд осъди извънредно десния политик и претендент за президент на Франция от придвижването " Реконкиста " Ерик Земур на санкция от 10 000 евро за подстрекаване към расизъм, заяви вестник „ Монд “.

Причината са негови изявления за малолетни мигранти, които някогашният публицист прави през 2020 година по телевизионния канал CNews. Земур назовава всички тях " крадци, убийци и изнасилвачи " и приканва да бъдат депортирани в родните им страни и да не им се разрешава да минават френската граница. Адвокатът му Оливие Пардо съобщи пред кореспонденти след процеса, че има намерение да апелира.
Франция: Висшият административен съд поддържа затваряне на мюсюлманска Неправителствени организации
Най-висшият административен съд на Франция отхвърли в сряда тъжби против разпускането на мюсюлманска неправителствена организация и шест...
Прочети повече
Това не е първата присъда за подбудителство на етническа ненавист, издадена против Земур. През 2011 година Наказателният съд в Париж го санкции с 1000 евро по сходен член за думите му, че " множеството трафиканти са чернокожи и араби ". Той не апелира решението на съда. През 2017 година съдът санкции тогавашния журналист и публицист Земур с 5000 евро за груби забележки по адрес на мюсюлманите. Апелативният съд, а по-късно и Касационният съд отхвърлиха жалбите му.

63-годишният Земур разгласи на 30 ноември решението си да се кандидатира за президентския пост във Франция като самостоятелен претендент. Той в никакъв случай не е заемал изборна служба. През целия си професионален живот работи като публицист за разнообразни издания. Автор е на няколко книги, някои от които подлагат на критика радикалния ислямизъм.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР