Парижката прокуратура заяви днес, че е започнала разследване по повод

...
Парижката прокуратура заяви днес, че е започнала разследване по повод
Коментари Харесай

Прокуратурата вече разследва Валери Жискар д`Естен

Парижката прокуратура съобщи през днешния ден, че е почнала следствие във връзка обвиняванията в полово посягане против някогашния френски президент Валери Жискар д`Естен.
Той беше упрекнат от немска журналистка, че я е опипвал по дупето, откакто е взела изявление от него в Париж през декември 2018 година, заяви AFP.
Според подадената на 10 март в прокуратурата тъжба, през 2018 година някогашният държавен глава е опипвал Ан-Катрин Щраке по време на фотосесия.
Събитието се е разиграло на 18 декември 2019 година в Париж, когато Щраке е взела изявление от някогашния президент,във връзка със 100-годишнината от рождението на някогашния канцлер на Германия Хелмут Шмит.
Журналистката е поискала да направи фотография с Жискар д`Естен и с оператора и тонтехника. Бившият държавен глава е поставил ръка на дупето ѝ, а Щраке безрезултатно се е пробвала да я отмести, се твърди в жалбата.
Журналистката се оплаква още, че на прощаване президентът я е целунал по бузата и ѝ е поискал „ сладки сънища “.
Ан-Катрин Щраке е уведомила началниците си за случката, които потърсили услугите на адвокатска адвокатска фирма.
Самата Щраке декларира, че ѝ е лишило време да подаде тъжба, защото не е била осведомена с френската правосъдна система, само че е уверена, че би трябвало да го направи, повлияна от придвижването #MeToo.
" Реших да опиша историята си, тъй като считам, че хората би трябвало да знаят, че някогашен френски президент ме тормози полово след изявление ", съобщи журналистката за немската социална телевизия WDR.
Валери Жискар д`Естен е най-възрастният жив някогашен президент на Франция. Той е държавен глава от 1974 до 1981 година, когато губи изборите от Франсоа Митеран.
Щраке съобщи, че е удовлетворена от обстоятелството, че стартира следствие на прокуратурата и остава разполагаем на френските управляващи.
Адвокатът на някогашния държавен глава отхвърли коментар.
Вижте още:
Обвиниха някогашен френски президент в полово посегателство
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР