Парижката прокуратура заяви днес, че е започнала предварително разследване на

...
Парижката прокуратура заяви днес, че е започнала предварително разследване на
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва дейността на френските власти по време на епидемията от коронавирус

Парижката прокуратура съобщи през днешния ден, че е почнала авансово следствие на дейностите на управляващите по време на епидемията от COVID-19, предадоха международните организации.

Прокуратурата е получила 62 тъжби или сигнали от края на март за хипотетични нарушавания и пропуски на публични органи или вземащите решения лица.

Оплакванията, някои от които подадени от профсъюзи, са свързани със подозрения за нарушавания като застрашаване на човешки животи, некадърност за оказване на помощ на хора в заплаха и непредумишлено ликвидиране или пострадване.

Протест на здравните служащи във Франция

Разследването не може да визира президента, тъй като той се употребява от длъжностен имунитет. То не може да визира и членовете на държавното управление, защото те дават отговор единствено пред специфичен съд. Този съд е получил други 80 тъжби.

Според прокуратурата следствието има за цел да "установи процеса на взимане на решения, прилаган по време на здравната рецесия, с цел да разкрие възможни нарушавания, които може да са били осъществени ".

Прокуратурата не даде детайлности за съответни пропуски, за които се отнасят жалбите, само че управляващите бяха подложени на критика в частност за дефицит на защитно съоръжение, да вземем за пример маски, в началните стадии на епидемията.

Според прокуратурата три от жалбите, които са свързани с домове за остарели хора, са били изпратени до полицията за настрана следствие. Почти половината умряли от ковид във Франция са били жители на домове за остарели хора и други сходни институции. Досега болестта е лишила живота на над 29 000 души в страната, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР