Парижката полиция изстреля сълзотворен газ в северозападен и южен Париж,

...
Парижката полиция изстреля сълзотворен газ в северозападен и южен Париж,
Коментари Харесай

Полицията в Париж задържа 33 души на протестите на жълтите жилетки

Парижката полиция изстреля сълзотворен газ в северозападен и южен Париж, с цел да отблъсне протестиращите , отбелязващи първата годишнина от антиправителствените демонстрации на " жълтите жилетки ", съобщи " Ройтерс ".

До момента са задържани 33 души.

В Южен Париж стачкуващите, доста от тях облечени в черно и криещи лицата си, подпалваха кошчета за отпадък и хвърляха снаряди в полицията, до момента в който се строяха барикади.

Сблъсъци избухнаха сред стачкуващи и полиция наоколо до Порта дьо Шамперт , до момента в който протестиращите се готвеха да тръгнат през града към Гаре д`Аустерлиц.

Протестите бяха неразрешени наоколо до места за туристи като Айфеловата кула и доста метростанции бяха затворени.

Така наречените митинги на жълтите жилетки, наречени поради якетата с висока видимост, носени от стачкуващите, започнаха в средата на ноември 2018 година поради повишаването на горивата и високите разноски за живот. Демонстрациите се трансфораха в по-широко придвижване против президента Еманюел Макрон и неговите стопански промени.

Протестите изгубиха мощ през последните месеци, преминавайки от десетки хиляди участници до единствено няколко хиляди, само че водачите на придвижването приканиха хората да се излязат на улицата, с цел да отбележат първата годишнина.

В своя пик в края на 2018 година придвижването набъбна до 300 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР