Парижката катедрала Нотр Дам в Париж ще бъде възстановена в

...
Парижката катедрала Нотр Дам в Париж ще бъде възстановена в
Коментари Харесай

Възстановяват катедралата Нотр Дам в автентичния й вид преди пожара

Парижката катедрала " Нотр Дам " в Париж ще бъде възобновена в достоверния си тип от преди пожара предходната година. Това заяви общественият орган, който дава отговор за нейното възобновяване. С това се поставя завършек на спекулациите, че рухналият готически шпил ще бъде построен в съвременен жанр, осведоми Ройтерс. 

Национална комисия за културно завещание и архитектура утвърди проектите за възобновяване на катедралата до последното й „ изцяло, в съгласие и известно “ положение, в това число шпила, се споделя в известието на реставрационния орган.

Работата по възобновяване на катедралата би трябвало да стартира през 2021 година като църковните чиновници се надяват " Нотр Дам " да бъде отворен за всеобщо до 2024 година, когато Париж би трябвало да бъде хазаин на Олимпийските игри.

След три години ще се отбележат 860 години от построяването на " Нотр Дам ". 

Припомняме, че през юни започнаха дейностите по разглобяване на скелето на стрелата на парижката катедрала, което се деформира по време на опустошителния пожар през април 2019 г. Скелето, което беше сложено за реставрацията на стрелата на готическата катедрала, се състои от 40 000 елементи с тегло 200 тона, половината от които се намират на над 40 метра височина. То устоя на сриването на стрелата в пожара от 15 април 2019 година, само че беше деформирано от високата температура. Очаква се интервенцията по демонтирането му да продължи през цялото лято.

След пожара в " Нотр Дам " меценати и елементарни хора дадоха обещание дарения за общо над 900 милиона евро за възобновяване на катедралата, а президентът Еманюел Макрон даде обещание то да се извърши за 5 години, като в словото си тогава загатна, че за шпила може да се употребява актуален дизайн. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР