Париж. Земеделците във Франция започнаха поредица от протести под мотото

...
Париж. Земеделците във Франция започнаха поредица от протести под мотото
Коментари Харесай

ТАСС: Френските земеделци стартираха поредица от протести

Париж. Земеделците във Франция започнаха поредност от митинги под мотото „ Огън от яд “, предава TACC , като се базира на информация от френския ефирен канал BFM.
Началото на митингите бе даден в нощта против вторник, когато на десетки кръстопъти в разнообразни райони на страната бяха запалени огромни огньове. Подобни акции имаше в столичния район Ил дьо Франс, департамента Есон (югоизточно от Париж), департамента От-Гарон (югозапад) и даже в Кале, покрай входа на тунела под Ламанша. Протестиращите подчертаха, че по този метод показват гнева си против продължаващото утежняване на ситуацията им.
Недоволството на френските фермери е провокирано от неотдавна показания законопроект за въвеждане на аграрни зони, в които се не разрешава потреблението на пестициди наоколо до обитаемоте места. Ако бъде признат, той ще влезе в действие от началото на 2020 година Това съгласно земеделските производители доста ще понижи площите на техните аграрни земи и по този метод – продуктивността им. Само в столичния район Ил дьо Франс площта на дейно употребяваната земеделска земя може да бъде понижена с пет до шест хиляди хектара.
Земеделските производители акцентират, че това единствено способства за техните компликации в обстановка, в която приходите им са извънредно ниски. „ Този законопроект се трансформира в капката, която преля чашата на търпението ни. Почти непрекъснато сме подложени на критика в обществото за нашите методите ни, което усложнява упоритата ни работа ", съобщи в изявление за France Info Амандин Муре-Беген, общоприет секретар на клона на съюза „ Млади земеделци “ от региона на Париж. Според нея сходни „ офанзиви против селския свят са породени най-вече от неведение за неговите характерности ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР