Париж. Започна поредният протест на жълтите жилетки“ в Париж, предава

...
Париж. Започна поредният протест на жълтите жилетки“ в Париж, предава
Коментари Харесай

ТАСС: Започна поредният протест на „жълтите жилетки“ в Париж.

Париж. Започна следващият митинг на „ жълтите жилетки “ в Париж, предава френският ефирен канал BFM, представен от TACC
Няколкостотин участници се събраха в събота на площад " Феликс Ебуе " в XII регион на Париж и се насочиха към към площада на Републиката, заяви телевизионният канал.
Така нареченият " бял марш " има за цел да поддържа потърпевшите стачкуващи по време на протестните дейности. Той се организира под лозунга " Да въздадем правораздаване за ранените ", " да си спомним за тях " и " да се забрани потреблението на шокови гранати и гумени патрони от полицията ". Охраната на стачкуващите обезпечава група доброволци. В похода вземат присъединяване към 30 " жълти жилетки ", потърпевши по време на тримесечни протести; измежду тях е един от съидейниците на неофициалния водач на " жълтите жилетки ", който бе ранен в главата по време на конфликти сред полицията и протестиращите пред Бастилията преди седмица.
Много " жълти жилетки " държат плакати, на които се споделя " Спрете полицейското принуждение ". Други излязоха по улиците с плакати, изобразяващи зачертани гранати. Онези, които бяха в първия ред, носят афиш с отпечатани фотоси на ранените протестиращи. Участниците пеят " Марсилезата ".
За защитата на реда в столицата са ангажирани пет хиляди представители на силите на реда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР