Париж заплаши да заведе съдебно дело срещу компанията за настаняване

...
Париж заплаши да заведе съдебно дело срещу компанията за настаняване
Коментари Харесай

Париж плаши Airbnb със съд заради неуредици с имоти

Париж заплаши да заведе правосъдно дело против компанията за настаняване Airbnb, в случай че тя не изкара от описите си стотици жилища, чиито притежатели не са се записали в сходство със законовите условия на френската столица.

Градските управляващи са изпратили известия до 5 компании за настаняване - Airbnb, HomeAway, Paris Attitude, Sejourning и Windu, изисквайки да отстранен парцели, чиито притежатели са оспорили новите условия за регистрация в града.

Ако фирмите не се съобразят, локалните управляващи ще подхващат правни дейности, заяви пред AFP Ян Броса, заместник-кмет на Париж, отговарящ за жилищното настаняване.

Париж - третият най-посещаван град в света, съгласно класацията на Mastercard, е един от най-големите пазари на Airbnb, като компанията за настаняване предлага към 65 000 жилища. Други 35 000 жилищни парцела са разполагаем на конкурентни платформи.

Изправени пред недоволствата, че ваканционните парцели усилват спекулациите с парцели и цените, изкарвайки хотелиерите отвън пазара, градските управляващи постановиха ограничавания върху краткосрочните наеми на жилища и стаи.

От 1 декември всеки, който желае да отдава чартърен дома си посредством платформа в интернет, би трябвало да го записва в общината и да демонстрира съответния номер в рекламата на жилището си.

Системата разрешава на френските управляващи да подсигуряват, че парцелът не се отдава чартърен за повече от 120 дни в годината - оптималната дълготрайност, за която човек може да пуска чартърен главното си жилище.

Досега са регистрирани към 11 000 парцела, представляващи единствено към 1/5 от общия брой на оповестените жилища, уточни Броса.

Парижките управляващи са показали към 1000 реклами на Airbnb, които са в нарушаване на разпоредбите и към 100 на всеки от другите 4 уеб страницата.

" Най-малкото, което могат да създадат, е да зачитат закона ", сподели Бросат, член на Комунистическата партия и заместител на кмета Ан Идалго, издигната от социалистите.

Airbnb е подложена на непоколебим надзор във Франция, където данъчните управляващи стягат примката към притежатели, които не заявяват приходите си от наеми за данъчни цели.

По-рано този месец държавното управление прикани локалните мениджъри на Airbnb да дадат пояснения за система, позволяваща на притежателите на жилища да получават заплащания посредством предплатена кредитна карта - механизъм, за който се подозира, че улеснява избягването на налози.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР