Париж. Външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан каза, че

...
Париж. Външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан каза, че
Коментари Харесай

Френският външен министър: Путин иска да заобиколи ЕС, като преговаря само със САЩ за Украйна

Париж. Външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан сподели, че Русия се пробва да заобиколи Европейския съюз, като води договаряния единствено със Съединени американски щати за Украйна, предава Reuters .

Преговорите сред американски и съветски дипломати ще стартират в Женева в понеделник след седмици на напрежение към разполагането на съветски войски покрай границата със прилежаща Украйна.

„ (Руският президент) Владимир Путин желае да заобиколи Европейския съюз... той желае да сложи вдлъбнатини в доближаването в границите на Европейски Съюз, което се затвърждава “, сподели Жан-Ив льо Дриан пред BFM TV и RMC Radio. „ Не можете да разглеждате сигурността на Европейски Съюз без европейците. “

Френският президент Еманюел Макрон сподели по-късно на конференция, че възнамерява скоро да организира полемики с Путин, с цел да разиска разнообразни тематики, в това число Украйна, само че не даде детайлности и не сподели по кое време може да се случи това.

„ Путин предложи да се разиска с НАТО за връщане към зоните на въздействие от предишното...което би означавало, че Русия ще възвърне духа на Ялта “, сподели Льо Дриан, имайки поради конференцията сред съюзническите сили от Втората международна война през февруари 1945 година което даде на Съветския съюз надзор над източноевропейските му съседи.

" Това не е нашата позиция, само че би трябвало да приемем полемиката. "

Льо Дриан сподели, че всяко по-нататъшно военно навлизане в Украйна от Русия ще донесе " съществени стратегически последствия ", като една от вариантите е прекъсване на газопровода " Северен поток-2 " под Балтийско море.

Той сподели, че макар уверенията на Путин, че стартира да изтегля войските си от района, Париж към момента не е видял това да се случва.

Висши френски и немски дипломати се срещнаха с съветски сътрудници в Москва в четвъртък като част от напъните за възкръсване на мирните договаряния за Източна Украйна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР