Париж. В събота френската полиция задържа 21 африкански мигранти, които

Париж. В събота френската полиция задържа 21 африкански мигранти, които ...

AFP: Задържаха 21 мигранти от Африка заради окупацията на Пантеона в Париж.

Париж. В събота френската полиция задържа 21 африкански мигранти, които нахлуха в петък в Пантеона в Париж, за да настояват за законен статут, предава AFP.
Те ще бъдат разследвани за потенциално "нарушаване на законодателството за чужденците", каза местната префектура. Един демонстрант бе задържан и по обвинение в насилствено поведение срещу полицейски служител и ще бъде съден в неделя.
Малка група хора се събра пред полицейския комисариат в Пети район на Париж, където мигрантите бяха задържани. Някои носеха плакати призоваващи властите да "освободят жилетките" („черните жилетки“ – бел ред.) и "Полицаи расисти", показа фотограф от AFP.
"Черните жилетки" е базирана в Париж асоциация на мигрантите, която носи името си от антиправителствено протестно движение на "жълтите жилетки".
Френските власти арестуваха 37 души в петък, след като около 700 недокументирани мигранти нахлуха в Пантеона, където са погребани едни от най-значимите имена на френската култура, включително писателите Волтер, Виктор Юго и Емил Зола.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net