Париж. Стотици незаконни мигранти нахлуха в Пантеона в центъра на

...
Париж. Стотици незаконни мигранти нахлуха в Пантеона в центъра на
Коментари Харесай

AFP: Стотици имигранти окупираха за кратко Пантеона в Париж

Париж. Стотици противозаконни мигранти нахлуха в Пантеона в центъра на Париж в петък, окупирайки за малко известния мемориален комплекс, с цел да изискат договаряния с премиера за легализиране на техния статут, предава AFP .
Около 700 мигранти и техните последователи се причислиха към демонстрацията, като някои от тях влязоха в историческия комплекс към обяд. Кадри, оповестени в обществената мрежа „ Туитър “ от основния купол на постройката, посочваха стотици хора, които размахваха листове хартия във въздуха и скандираха: " Черни жилетки, черни жилетки! " и " Какво желаеме? Документи! "
Така наречените " черни жилетки " е основана в Париж асоциация на мигрантите, която е взела името си от антиправителствено протестно придвижване на " жълтите жилетки ".
Докато влизаха вътре, туристите бяха евакуирани от Пантеона, където са заровени някои от най-големите персони на Франция, в това число писателите Волтер, Виктор Юго и Емил Зола.
Навън стотици други се бяха събрали под зорките очи на тежко полицейско наличие.
В изказване протестиращите „ черни жилетки “ обявиха, че желаят " документи и жилища за всички ", описвайки се като " незаконните, безгласните и безправните от Френската република ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР