Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра

...
Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра
Коментари Харесай

Туристическите автобуси вече не са добре дошли в Париж

Париж счита да забрани достъпа на туристически рейсове до центъра на града и с това да принуди посетителите на френската столица да вървят пешком, да карат колело или да употребяват публичния превоз. Тази стъпка е в резултат на множеството недоволства на локалните от всеобщия туризъм, съобщи заместник-кметът на Париж.

Еманюел Грегоар разяснява пред в. " Ле Паризиен ", че обстановката в града не е толкоз тежка, колкото е в залетите с туристи Венеция или Барселона, само че парижани са загрижени поради притока на туристически рейсове.

" Дойде ни до гуша от анархията на туристически рейсове "

Грегоар добавя, че жителите на столицата не могат повече да понасят " тоталната безредица " на туристическите рейсове, поради което те към този момент няма да са добре пристигнали в центъра на града.

Париж е залят от десетки двуетажни рейсове, които развеждат туристите сред главните забележителности, както и интернационалните туристически рейсове, които водят бюджетни пасажери от цяла Европа.

По думите на Грегоар в Париж следва да бъде признат нов устав, с който трафикът на рейсовете да бъде понижен, а паркингите за тях да бъдат изместени отвън града, с цел да не се постанова огромните транспортни средства да карат до централните елементи.

Пеша, с велосипед или с градски превоз

Новият закон за придвижването във Франция ще даде на локалната администрация повече власт да контролират локалния трафик, както и въвеждането на нови варианти за превоз като колела чартърен и електрически скутери.

" Туристите могат да вършат като всички останали и да преминат към природосъобразни благоприятни условия за напредване или да употребяват градския превоз. Нуждаем се от смяна ", споделя още Грегоар.

Той добавя, че туристически гидове би трябвало да се приспособяват, като разработят вело- или пешеходни турове със слушалки.

Рекордна посещаемост на Париж и района

Миналата година посещаемостта в Париж и района доближи рекордните 50 млн. души за годината, което задминава регистрираните през 2017 година 48 млн. гости на града и демонстрира, че постоянно нападателните митинги на така наречен " жълти жилетки " против държавното управление в Париж не са проблем за туристите, отбелязва " Ройтерс ".

Франция е най-посещаваната страна в света. Миналата година нейни посетители са били общо 89,4 млн. души. През 2017 година техният брой е бил 86.9 млн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР