Париж се подготвя за опаковането на Триумфалната арка по проект

...
Париж се подготвя за опаковането на Триумфалната арка по проект
Коментари Харесай

Париж се готви за опаковането на Триумфалната арка по проект на Кристо през 2021 г.

Париж се приготвя за пакетирането на Триумфалната арка по план Кристо Явашев, който умря в неделя в Ню Йорк. Събитието е планувано за ессента на 2021 година, заяви Франс прес.

Подготовката по реализацията на плана продължава да се реализира съгласно проектите на Кристо и Центъра за националните монументи, който дава отговор за Триумфалната арка - един от най-посещаваните туристически обекти в Париж.

Заради експлоадирането на пандемията пакетирането на монумента беше отсрочено за интервала 18 септември -3 октомври 2021 г.Това е с една година забавяне по отношение на в началото плануваните датипрез тази година.Причината за отлагането беше пандемията от ковид.

Опаковането на Тримуфалната арка не е първият план, който Кристо щеше да осъществя на френска територия. През 1985 година той, дружно със брачната половинка си Жан-Клод, опаковаханай-стария моств Париж - Пон Ньоф.

" Ние държим драговолно реализирането на плана, с цел да върнем малко от голямата обич, която Кристо изпитваше към Париж! ", написа шефът на Центъра за националните монументи Филип Белавал в Туитър след кончината на създателя от български генезис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР