Париж счупи днес своя исторически температурен рекорд, датиращ от близо

...
Париж счупи днес своя исторически температурен рекорд, датиращ от близо
Коментари Харесай

Страшна жега в Париж, измериха температури като в пустинята

Париж счупи през днешния ден своя исторически температурен връх, датиращ от близо 70 години. Във френската столица в 11,42 ч. по Гринуич бяха измерени 41 градуса по Целзий, предадоха международните организации.

От началото на температурните измервания във Франция през 1873 година в столицата градусите са били единствено един път над 40, а точно на 28 юли 1947 година, когато бяха регистрирани 40,4 градуса по Целзий. Метеоролозите чакат до края да деня температурите да доближат 42 градуса по Целзий.

В Германия пък беше строшен националният връх за жега, съобщи през днешния ден ДПА, като се базира на известие на Метеорологичната работа. Новият връх от 40,5 градуса по Целзий беше регистриран в Гайленкирхен в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия още през вчерашния ден късно вечерта. Предишният връх се държеше от баварския град Кицинген и беше 40,3 градуса, регистрирани преди 4 години.

Метеорологичният институт на Белгия разгласи през днешния ден, че в страната е бил регистриран също температурен връх и за първи път от 1833 година (откакто се водят статистиките) градусите са минали 40, предадоха международните организации. Вчера в Лиеж е била регистрирана температура от 40,2 градуса по Целзий. Предишният връх беше 39,9 градуса по Целзий и беше регистриран по-рано през вчерашния ден във военна база в североизточната част на страната. Днес горещините не престават да мъчат Белгия и по обед в

Брюксел на сянка бяха измерени 34,2 градуса по Целзий. Максималната стойност записана в миналото в белгийската столица, е била 35,7 градуса по Целзий и се чака тя да бъде превишена през днешния ден.

Холандският държавен институт по опазване на здравето издаде предизвестие за високи равнища на смог в някои елементи на страната в разгара на горещата вълна, обхванала страната, съобщи Асошиейтед прес. В страната бе подложен и нов температурен връх - 41,7 градуса по Целзий, оповестява Метеорологичният институт, съобщи Франс прес. Той бил подложен в 12,15 ч. по Гринуич през днешния ден в Делен в източната част на страната. Предишният връх датираше от 1944 година и беше 38,6 градуса по Целзий.

Англия през днешния ден се обрисува да преживее най-горещия си ден в историята си. Според Британската метеорологична работа има 40 % шансове върхът от 38,5 градуса по Целзий, подложен в Кент през 2003 година, да бъде строшен, съобщи Ройтерс. Засега беше регистрирана най-високата температура, записана в миналото за месец юли в страната - 36,9 градуса, регистрирани в Хийтроу, съобщи Ройтерс.

В Австрия горещините взеха първа жертва. Двугодишно момче влезнало в нагорещената от жегите фамилна кола и заспало вътре. Родителите му го разкрили, когато то към този момент страдало от мощно обезводняване. Откарали го в болница, само че лекарите не съумели да го спасят, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР