Париж реагира резервирано на идеятаПредседателят на групата Алианса на либералите

...
Париж реагира резервирано на идеятаПредседателят на групата Алианса на либералите
Коментари Харесай

АЛДЕ готов за съюз с Макрон

Париж реагира резервирано на концепцията


Председателят на групата Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) в Европарламента Ги Верхофстат разгласи, че е подготвен за обща проевропейска акция с партията на френския президент Еманюел Макрон “Република, напред! ”, която да пребори популизма. “Нашата цел е да създадем сериозна група в бъдещия Европарламент, която да спре националистическата вълна ”, сподели Верхофстат в изявление за френския в. “Уест Франс ”.

Коалицията може да бъде публично оповестена през октомври и още няма име, само че “Генерация Европа ” е измежду опциите, сподели белгийският политик. Идеята му бе озвучена на фона на растеж на известността на крайнодесни обединения в Европейски Съюз.

Основен подтик за самодейността на Верхофстат е скорошната среща сред консервативния маджарски министър председател Виктор Орбан и италианският вътрешен министър Матео Салвини, водач на националистическата “Лига ”. Двамата оповестиха, че ще работят дружно, с цел да се опълчват на промиграционен блок, съгласно тях воден от Макрон.

“Битката на евровот 2019 ще бъде сред националистически популисти, от една страна, и проевропейската опция, от друга ”, счита Верхофстат. В изявлението той изрично отхвърли ограниченията на обичайните партии за разрешаване на “европейската рецесия ”, които съгласно него единствено утежняват казуса. Подкрепи и рецензиите на Макрон против системата “водещ претендент ” за началник на Европейската комисия, който я оглавява при положение на победа на партията му на евроизборите. “Това е система, в която Меркел избира кой ще бъде идващият ръководител на Европейска комисия ”, сподели Верхофстат.

Съюз на АЛДЕ с френската президентска партия би поставил завършек на спекулациите с кого ще се коалира Макрон или ще бъде независим състезател за вота за Екологичен потенциал.

“Засега не сме подготвени за сходен алианс ”, резервирано разяснява през вчерашния ден ръководителят на “Република, напред! ” Кристоф Кастанер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР