Париж. Протестите на движението жълти жилетки имат катастрофални последици за

...
Париж. Протестите на движението жълти жилетки имат катастрофални последици за
Коментари Харесай

AFP: Протестът на „жълтите жилетки“ е икономическа катастрофа за Франция по думите на финансовия министър на Франция

Париж. Протестите на придвижването " жълти жилетки " имат пагубни последствия за френската стопанска система. Това бе оповестено в неделя от министъра на стопанската система и финансите на Франция Бруно Льо Мер пред публицисти, представен от AFP .
" Това е злополука за търговията, това е злополука за нашата стопанска система ", сподели Льо Мер представен от организация Франс Прес. Той назова обстановката в страната обществена и рецесия на демокрацията. " Това също е и рецесия на нацията ", добави министърът.
По-рано ръководителят на министерството на стопанската система съобщи, че по време на предходни демонстрации в този миг на годината вредите на редица предприятия и търговски центрове доближават 15-50% от нормалните им доходи по това време. Според кметството на Париж загубите, понесени от града на 1 декември, възлизат на 3-4 милиона евро. Френската федерация на превозвачите на Франция прави оценка личните си вреди от пътни блокове на 400 милиона евро.
Както бе декларирано в неделя, заместник-кметът на Париж Еманюел Грегуар, демонстрациите на " жълтите жилетки " на 8 декември са причионили доста повече вреди, в сравнение с предходната събота.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР