Париж. Президентските избори във Франция, които ще се проведат през

...
Париж. Президентските избори във Франция, които ще се проведат през
Коментари Харесай

Le Figaro: Президентските избори през пролетта може да са последните за Марин льо Пен

Париж. Президентските избори във Франция, които ще се проведат през април 2022 година, може да са последните в кариерата на претендента на „ Националното обединяване “ Марин Льо Пен. Това съобщи политикът в изявление за вестник Le Figaro , оповестено в броя в петък.

„ Не желая да се кандидатирам за президент шест пъти. Искам да печеля този “, съобщи политикът. В същото време тя добави, че без значение от резултатите от вота, тя ще остане в политиката.

Льо Пен призна, че е „ изтощена от шума и яростта “ и в този момент се бори за „ успеваемост и успокоение “. Тя увери, че се пробва да се измъкне от непрекъснати разногласия, шокиращи изказвания, защото „ обстановката в страната е по-опасна от всеки път “ и съгласно нея в хода на акцията французите ще се пресиятят от дейности, които „ по-скоро наподобяват на представление, в сравнение с действителен политически план “. Тя увери, че е създала икономическата част от президентската си стратегия и има намерение да се бори интензивно против имиграцията и разпространяването на радикалния ислямизъм в страната.

Лидерът на „ Националното обединяване “ даде обещание да удвои помощите за фамилии с един родител (от 116 евро на 230 евро на месец), а също по този начин разгласи желанието си да води политика за стимулиране на раждаемостта. Според нея Франция в това отношение може да се поучи от опита на Унгария, като вкара безлихвени държавни заеми за млади фамилии в размер до 100 000 евро за период от 15 години. „ Семейните надбавки би трябвало да предизвикват френските деца и би трябвало да бъдат непокътнати за френски фамилии “, сподели тя.

Марин Льо Пен се кандидатира два пъти за президент на Франция, като първо се кандидатира за Националния фронт (сега Rally National) вместо татко си Жан-Мари льо Пен през 2012 година Тогава тя зае третото място на първия тур, до момента в който тогава настоящият държавен глава Никола Саркози и претендентът на Социалистическата партия Франсоа Оланд влязоха във втория тур. През 2017 година тя зае второ място в първия кръг, само че във втория загуби от някогашния министър на стопанската система Еманюел Макрон.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР