Париж. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Париж. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на комисията се срещнаха с френските депутати Антоан Ерт и Лор де ла Родиер

Париж. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и членовете на комисията Димитър Лазаров, Мустафа Карадайъ и Филип Попов се срещнаха през днешния ден във френското Национално заседание в Париж с депутатите Антоан Ерт – ръководител на Групата за другарство Франция-България, и Лор де ла Родиер – съпредседател на Групата за изследване по киберсигурност и цифрова сигурност. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Участниците в срещата подчертаха значимата роля на групите за другарство в българския и френския парламент за усилването на двустранните контакти в редица сфери. Дадена бе висока оценка за приноса на групите в интензивния продан на опит и положителни практики в региона на бизнеса, културата, образованието и науката. Българската делегация пожела на ръководителя на Групата за другарство Франция-България Антоан Ерт триумф на идното посещаване на групата в България.
Лор де ла Родиер срещна Цветан Цветанов и водената от него делегация със структурата и метода на действие на френското звено за гарантиране на киберсигурността. Българските депутати показаха признатия в България Закон за киберсигурност в осъществяване на европейската инструкция, с който страната ни става една от четиринадесетте държави-членки със законодателство в тази сфера. Цветанов акцентира, че обменът на опит в този динамично разрастващ се бранш е от основно значение. Председателят на вътрешната комисия означи, че приемането на национално законодателство разрешава основаването на звена за продан на информация в границите на съответните национални структури.
Цветан Цветанов осведоми своите френски сътрудници, че в българската делегация от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред са включени представители както на ръководещата партия, по този начин и на опозиционните партии. По думите му без значение от партийните си разлики, депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и от Комисията за надзор над службите за сигурност постоянно се стремят към консенсус, когато става дума за гарантиране на сигурността на българските и европейските жители. На собствен ред Антоан Ерт и Лор де ла Родиер обявиха, че по тези тематики във френското Национално заседание има същата процедура за надпартиен метод.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР