Париж. Повече от 100 души бяха задържани по време на

...
Париж. Повече от 100 души бяха задържани по време на
Коментари Харесай

TACC: Повече от 100 души са задържани по време на антиправителствените протести в Париж

Париж. Повече от 100 души бяха арестувани по време на антиправителственитепротести в центъра на Париж, като общо 5,5 хиляди души взеха присъединяване в демонстрации в столицата, провокирани от покачващите се цени на автомобилното гориво и увеличените налози. Това бе обявено в събота от френския министър председател Едуард Филип, който дойде в координационния център на столичното полицейско ръководство, предава TACC .
" Общо в Париж има от 5 хиляди до 5,5 хиляди протестиращи " - сподели Филип. Според него до в този момент са направени 107 ареста. " Тази сериозна численост ясно демонстрира степента на принуждение против силите за сигурност ", добави министър председателят. Общо 36 000 души са взели участие в протестни дейности във Франция.
Филип изрази страдание, че доста от протестиращите на площад " Шарл де Гол " в подножието на Триумфалната арка намерено предизвикаха полицията и използваха принуждение против тях. Той прикани протестиращите да съблюдават закона.
" Бих желал също по този начин да кажа какъв брой съм шокиран, че признакът на Франция е бил забъркан в това ", сподели министър председателят, като уточни стачкуващите, които превзеха пространството към Вечния огън в подножието на Триумфалната арка. Нищо няма да бъде простено,когато задачата е да се разрушава, когато се предизвикат силите на закона и реда, когато се вършат изказвания за гражданска война и в случай че това не визира въпросите, повдигнати от президента на Републиката. "

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР