Париж. Поставеният под номер 6 в основната схема Карлос Алкарас

...
Париж. Поставеният под номер 6 в основната схема Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Карлос Алкарас спечели в пет сетов мач срещу сънародника си Винолас

Париж. Поставеният под номер 6 в главната скица Карлос Алкарас от Испания се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис при мъжете. Алкарас победи сънародника си Алберт Рамос-Винолас в зрелищен петсетов дуел с 6:1, 6:7(7), 5:7, 7:6(2), 6:4.

19-годишният тенисист се оправи с 34-годишния си съперник за 4 часа и 38 минути игра. Срещата мина през няколко обрата, а заемащият шесто място в международната класация Алкарас избави мачбол при 4:5 в четвъртия сет, изравни за 5:5 и завоюва с тайбрек, с което изравни резултата за 2:2 сета. След това изостана с 0:3 гейма в решителния пети сет, само че взе идващите четири и обърна до крайното 6:4 в своя изгода.

Съперник на испанеца в идващия стадий на шампионата от Големия шлем е Себастиан Корда от Съединени американски щати. Той победи в три сета със 7:6, 6:3, 6:3 локалния любим Ришар Гаске.

В различен мач от вечерта Фабио Фонини отпадна от шампионата след отричане при резултат 6:4, 7:6(2), 3:2 в интерес на Ботик Ван де Зандшулп от Нидерландия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР