Париж. Полицията задържа най-малко 105 души по време на протестите

...
Париж. Полицията задържа най-малко 105 души по време на протестите
Коментари Харесай

ТАСС: Над 100души са арестувани по време на протестите на „жълтите жилетки“ в Париж

Париж. Полицията задържа минимум 105 души по време на митингите на „ жълтите жилетки “ в Париж, заяви полицейската префектура, представена от TACC .
„ Сто и пет души бяха арестувани до 16:00 часа (17:00 часа българско време) “, отбелязат от префектурата.
Според източници на телевизионния канал BFM в митингите вземат участие до 300 радикали. Каналът оповестява също, че френският президент Еманюел Макрон следи обстановката. " Президентът счита, че на площад „ Италия “ (където стачкуващите се сблъскаха с полицията), броят на хулиганите надвишава броя на " жълтите жилетки ", обявиха източниците на канала.
Понастоящем конфликтите сред протестиращите и полицията не престават точно на площад „ Италия “ в 13-ти регион на Париж. Вандали, които участват в редиците на „ жълтите жилетки “, хвърлят камъни, бутилки и други предмети по силите на реда. Полицията им дава отговор със сълзотворен газ и водни оръдия.
Във Франция се организира 53-ият общонационален ден на митинга за придвижване на жълти жилетки. Преди година, на 17 ноември 2018 година, се организира първата огромна акция на техните последователи. Тогава броят на протестиращите в цяла Франция доближи 282 хиляди души. Първоначално протестните дейности на " жълтите жилетки " се организираха в символ на неодобрение против нарастването на цените на автомобилното гориво. Сега участниците в публичната акция слагат освен социално-икономически, само че и политически претенции.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР