Париж. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в Париж, предава

...
Париж. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в Париж, предава
Коментари Харесай

AFP: Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в Париж

Париж. Полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите в Париж, предава AFP .
Въпреки, че митингите протичаха релативно умерено в утринните часове, по-късно след обяд още веднъж породиха конфликти сред стачкуващите и силите на реда и полицитя се принуди да употребява сълзотворен газ.
Изправен пред разпространяването на произшествия в късния следобяд, министърът на вътрешните работи, Кристоф Кастанер, прикани в обществената мрежа „ Туитър “ „ всички да поемат отговорност и да съблюдават закона “.
Докато парижкият митинг, почнал от Шанз-Елизе, се движеше безпрепятствено на сутринта, напрежението се появи в следобедните часове в столицата, когато стачкуващи започнаха да хвърлят предмети, а полицията отговори със сълзотворен газ в региона на парижкото кметство.
След това конфликти са избухнали и в региона на градините „ Тюлери “, като един служител на реда е ранен.
Пожар избухна в бар-ресторант покрай Музея Орсе, и няколко скутери и лек автомобил бяха изгорени на бул. Сен-Жермен, където бяха издигнати спонтанни барикади, съгласно публицисти от организацията.
В Руан, където сред 1000 и 2000 души демонстрираха, протестиращи бяха уцелени в главата с гумени патрони и най-малко двама демонстарнти бяха задържани, съгласно сътрудник на AFP.
В Монпелие четирима служители на реда са леко ранени вследствие на мятане на камъни и бутилки в региона на гара Сен-Рош, където обстановката е била напрегната " напрегната ", като там са протестирали сред 300 и 400 души по данни на полицията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР