Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите

Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите ...

ТАСС: Парижката полиция арестува 152 души след ескалация на протестите на „жълтите жилетки“.

Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите "жълти жилетки", които организираха безредици в столицата, съобщи префектурата на града, цитирана от TACC.
Неразрешените протест, придружени от нападения срещу полицията и опитите за погроми, започнаха в района на Шанз-Елизе в края на тържествения парад, посветен на националния празник на Франция. Хулиганите хвърляли камъни и бутилки срещу силите на реда, а полицията използвала сълзотворен газ.
Тя е задържа, включително националните лидери на "жълтите жилетки" - Максим Никол, Ерик Друе и Жером Родригес. Последните двама са задържани в полицейски участък.
Според префектурата задържаните са били обвинени по четири пункта. Те включват неразрешени демонстрации, насилствени действия срещу държавни служители, носещи оръжие и унищожаване на обществена собственост. Безредиците по Шанз-Елизе продължават.
"Онези, които се опитаха да попречат на парада в Париж, трябва да се срамуват. 14 юли е ден на единство на нацията и това трябва да се спазва", заяви френският вътрешен министър Кристоф Кастанер във връзка с това, което се случва.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net