Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите

...
Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите
Коментари Харесай

ТАСС: Парижката полиция арестува 152 души след ескалация на протестите на „жълтите жилетки“

Париж. Парижката полиция задържа в неделя 152 души от протестиращите " жълти жилетки ", които проведоха вълнения в столицата, заяви префектурата на града, представена от TACC .
Неразрешените митинг, съпроводени от набези против полицията и опитите за погроми, започнаха в региона на Шанз-Елизе в края на тържествения церемониал, отдаден на националния празник на Франция. Хулиганите хвърляли камъни и бутилки против силите на реда, а полицията употребила сълзотворен газ.
Тя е задържа, в това число националните водачи на " жълтите жилетки " - Максим Никол, Ерик Друе и Жером Родригес. Последните двама са арестувани в полицейски сектор.
Според префектурата арестуваните са били упрекнати по четири пункта. Те включват неразрешени демонстрации, насилствени дейности против държавни чиновници, носещи оръжие и заличаване на социална благосъстоятелност. Безредиците по Шанз-Елизе не престават.
" Онези, които се пробваха да попречат на парада в Париж, би трябвало да се срамят. 14 юли е ден на единение на нацията и това би трябвало да се съблюдава ", съобщи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер по отношение на това, което се случва.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР