Париж. Парижката полиция напълно блокира със стоманената ограда на Шанз-Елизе,

...
Париж. Парижката полиция напълно блокира със стоманената ограда на Шанз-Елизе,
Коментари Харесай

ТАСС: Шанз-Елизе е преградена със стоманена ограда

Париж. Парижката полиция изцяло блокира със стоманената ограда на Шанз-Елизе, с цел да предотврати навлизането на " жълтите жилетки " на площад Конкорд, заяви кореспондентът на ТАСС .
Преградите са ситуирани на площад Рон-Пуен в долната част на Шанз-Елизе. В същата зона има няколко бронирани автомобила на френската жандармерия. За деветия ден на митингите на „ жълтите жилетки “ в Париж са въведени 14 бронирани автомобила. Някои от тях са оборудвани с гребла за унищожаване на барикадите, а други са оборудвани с устройства за разпространяване на сълзотворен газ.
Понастоящем, както се оповестява от телевизионния канала BFM, първите " жълти жилетки " стартират да идват в квартал Берси в източната част на Париж, където на брега на Сена са ситуирани постройката на Министерството на стопанската система и финансите. През деня там ще се организира протест, след който който участниците имат намерение да преминат в колона до площад " Република " в централната част на града.
За да се обезпечи ред в Париж, са мобилизирани 5000 служители на реда и жандармеристи, в това число членове на специфичната група БАК предопределена за битка с проведената престъпност. В града са основани две огромни зони, в които автомобилният трафик е изцяло неразрешен, които обгръщат голяма повърхност от Шанз-Елизе, Триумфалната арка, площадите Конкорд и Трокадеро, както и Марсово поле и близките улици. Втората зона се намира наоколо до площад Република.
Говорейки пред репортерите в събота в Руан (в западната част на страната), държавният секретар към министъра на вътрешните работи Лоран Нунез заяви, че управляващите се притесняват, че деветият ден от митингите " ще бъде белязан от по-високо равнище на принуждение от предходните ". Нунез предизвести, че силите за сигурност " ще реагират съответно на провокациите ".
Според него " системата за битка с безредиците ще бъде засилена в цялата страна, инспекциите на документите и ръчният багаж ще се правят на всички места. " " Нашият отговор ще бъде съответен. Щетите от стачкуващите за магазините са неприемливи ", сподели формалният представител.
Както прокуратурата на Бурже заяви по телевизионния канал BFM в събота, петима души към този момент са били арестувани там заран, които са възнамерявали да стартират проява в центъра на града, макар безапелационната възбрана от полицейската префектура. В петък някои организации от " жълтите жилетки " оповестиха, че имат намерение да създадат Бурже града, в който ще се организира една от най-големите демонстрации. Бурже е определен поради географското си състояние - среща се на 200 км южно от Париж, в централната част на страната, което улеснява идването на стачкуващи от разнообразни райони на Франция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР