Париж/Москва. Русия предупреди в сряда, че налагането на санкции срещу

...
Париж/Москва. Русия предупреди в сряда, че налагането на санкции срещу
Коментари Харесай

Reuters: Новите „разрушителни“ санкции срещу Русия няма да засегнат Путин

Париж/Москва. Русия предизвести в сряда, че налагането на наказания против персонално президента Владимир Путин няма да му навреди, само че ще бъде " политически разрушително ", откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще обмисли сходен ход, в случай че Русия нахлуе в Украйна, разяснява Reuters

Байдън сподели във вторник, че персоналните наказания против Путин, въпреки и рядка стъпка, могат да се преглеждат като част от координиран блян на Вашингтон и неговите съдружници да убедят Москва, че всяка нова експанзия против Украйна ще докара до бързи и големи разноски.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче съобщи, че американските конгресмени и сенатори, обсъждащи персоналните наказания против висшите водачи на Русия, не са осведомени с обстоятелството, че на тях им е неразрешено със закон да имат активи, имущество и банкови сметки в чужбина.

Индивидуалните наказания против Путин биха били " не мъчителни, (а) политически разрушителни ", сподели Песков, който по-рано сподели, че те ще съставляват на процедура спиране на дипломатическите връзки.

Докато публични лица от Франция, Германия, Русия и Украйна започнаха договаряния в „ Нормандския формат “ в Париж, Русия стартира нови военни учения по суша и море и реалокира още парашутисти и бойни самолети в Беларус, северно от Украйна, за „ взаимни учения “ там идващия месец.

Украйна сподели, че Русия, която е събрала десетки хиляди бойци покрай границата си, само че отхвърля да възнамерява да нахлуе, се пробва да сее суматоха. Външният министър Дмитро Кулеба сподели, че Москва към момента не е събрала задоволително сили за огромна атака, само че това не значи, че не може да го направи по-късно.

Близо осем години откакто Русия завладя Крим и поддържа сепаратистките бойци в Донбас в Източна Украйна, някогашната руска република се трансформира в възпламенителна точка в евентуално най-опасната борба сред Изтока и Запада след Студената война.

Русия споделя, че рецесията се дължи на дейностите на НАТО и Съединени американски щати и изисква гаранции за сигурност от Запада, в това число заричане на НАТО в никакъв случай да не приема Украйна. Москва гледа на Украйна като на буфер сред Русия и страните от НАТО.

Съединените щати прекараха седмици в опити да изградят съглашение с европейските сътрудници за мощен пакет от наказания, в случай че Русия нападна. Но задачата се усложнява от зависимостта на Европа от съветската сила и от обстоятелството, че глобите биха навредили и на личния й бизнес.

Италианските бизнес водачи, в това число енергийния колос Enel, UniCredit Bank и водещата застрахователна компания Generali, организираха видеоконференция с Путин в сряда, макар апела от държавното управление на страната да не вземат участие.

„ Бих желал да подчертая, че считаме Италия за един от водещите стопански сътрудници “, сподели Путин, приветствайки съдействието с италиански компании и банки по огромни енергийни планове.

ЕС разчита на Русия за към една трета от своите доставки на газ. Всяко спиране на съветския импорт ще изостри съществуващата енергийна рецесия, породена от дефицита поради голям брой фактори. Паралелно с това Съединените щати беседват с огромните производители на газ по света за евентуално ориентиране на доставките за Европа, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

В Париж публични лица от Франция, Германия, Русия и Украйна започнаха договаряния за „ тлеещата война “ в Донбас, лишила живота на към 15 000 души от 2014 година

Андрей Йермак, шеф на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, назова договарянията „ мощен сигнал за реализиране на мир в Източна Украйна “.

Но той сподели, че има съществени нарушавания на примирието и изключи опцията да приказва непосредствено със сепаратистите.

В съветския парламент Андрей Турчак, върховен член на ръководещата партия " Единна Русия ", съобщи, че Москва би трябвало да поддържа сепаратистки райони с избрани типове оръжия.

Русия отхвърля да е страна в спора в Донбас, само че високопоставени украински източници споделят, че съгласно тях в Донбас има към 2000 съветски военни, подкрепящи към 35 000 сепаратисти.

Четиристранните договаряния в " Нормандския формат ", които не са провеждани повече от шест месеца, се преглеждат от европейските сили като жизненоважни за опазване на смисъла си в по-широкия разговор с Москва, до момента в който Съединени американски щати и НАТО водят обособени договаряния с Русия.

Френски публични представители обявиха, че се надяват, че може да бъде реализиран прочут прогрес, който ще помогне за по-широките старания за понижаване на напрежението.

Представител на френския президент сподели, че задачата е да се дефинира дата за договаряния за филантропични ограничения и размяната на пандизчии, които по-късно да доведат до договаряния за бъдещето на Донбас. Той обаче сподели, че действителността е, че договарянията в Париж ще покажат дали Русия е сериозна.

„ Или президентът Путин ще търси оптимално напрежение с нас... или той ще оцени, че в този нескончаем интервал на неустойчивост е потребно да се употребява този формат за понижаване на напрежението.

Агенция " Интерфакс " цитира съветското министерство на защитата, че парашутистско поделение е било ситуирано в Беларус в сряда, ден след изпращането на артилерийски сили и морски пехотинци преди взаимните учения идващия месец.

В информацията се споделя, че Русия също изпраща изтребители Су-35 в Беларус за ученията " Съюзническа решителност ".

Натрупването на съветски сили в Беларус, непосредствен съдружник на Русия и някогашна руска република северно от Украйна, основава нов фронт за възможна офанзива.

Агенция РИА Новости заяви, че повече от 20 съветски кораба са почнали учения в Черно море, южно от Украйна.

Във Ватикана папа Франциск насочи молебствия за мир в Украйна, като приказва за нейния „ измъчен народ “ и сподели, че се надява, че раните, страховете и раздялите могат да бъдат преодолени.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР