Париж. Може ли пречупеният Западен алианс да се поучи от

...
Париж. Може ли пречупеният Западен алианс да се поучи от
Коментари Харесай

Global Times : Може ли пречупеният Западен алианс да се поучи от Първата световна война

Париж. Може ли пречупеният Западен алианс да се поучи от Първата международна война, написа китайското англоезично издание Global Times .
Неделята в която се отбелязва 100-годишнината от края на Първата международна война бе белязана от репортажи за речта на американския президент в дъжда на американско военно гробище край Париж. Малко медии писаха за това, че войната произтича от конкуренцията за надмощие и колонии. Много от продължаващите районни спорове и конфликти през днешния ден към момента могат да бъдат проследени до този интервал на колониализъм.
Но най-малко медиите по целия свят означиха едно нещо - възходящите разлики в западния свят на фона на показното единение по време на церемониите в неделя в Париж.
" Патриотизмът е тъкмо противопоставен на национализма ", сподели френският президент Еманюел Макрон в своето изявление: " Национализмът е изменничество на патриотизма. " Като споделяме " Нашите ползи са преди всичко, кой се интересува от другите ", изтриваме това, което дава живот на нацията, което я прави велика и е от значително значение: нейните морални полезности ". Това явно е намек към американския президент Доналд Тръмп.
Макрон е прав за повдигането на въпроса за национализма, тъй като както Първата международна война, по този начин и Втората международна война бяха възпламеними от рискови шовинизъм, расизъм и популизъм. Именно заради единството, отговорността и съдействието на останалия свят, които също се интересуват от ползите на разрастващите се страни и приветстваха присъединяване на разрастващите се страни, човечеството съумява да постави завършек на двете войни.
По подигравка на ориста, когато Западът отбелязва Първата международна война, единството, отговорността и съдействието са сложни за намиране. Съединени американски щати, които преди време предвождаха Запада и помогнаха за решаването на изхода на две международни войни, в този момент изоставят полезностите на това единение.
Въпреки че Макрон приказва за това, по какъв начин да се работи с унилатерализма на Съединени американски щати и по какъв начин да се преодолеят разликите в западния свят, към момента остава без отговор.
Разочарован понякога от Вашингтон, Европейски Съюз стартира да търси по-стратегически начинания. Блокът заяви, че е учереден инструмент със специфична цел да заобиколи американските наказания против Иран, с цел да отбрани търговията на Европа с Техеран и чака да построи своя войска, с цел да понижи зависимостта си от Съединени американски щати за защита, което Тръмп назова " доста обидно ".
Участието и консултациите с разрастващите се страни за запазване на международния мир наподобява не са от изгода за Запада. Дали западните страни черпят поучения от преди 100 години?

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР