Париж и Берлин са близо до постигане на споразумение за

...
Париж и Берлин са близо до постигане на споразумение за
Коментари Харесай

Германия и Франция са близо до споразумение за реформа на еврозоната

Париж и Берлин са покрай реализиране на съглашение за промяна в еврозоната, написа френският министър на финансите Брюно льо Мер в Туитър, представен от БГНЕС. По думите на министъра “споразумението е към този момент на една ръка разстояние “. Това става след последните договаряния по този въпрос с немския му сътрудник Олаф Шулц в Хамбург.

Въпросното съглашение идва след договаряния, траяли няколко месеца.

Френският министър изрази вяра, че това съглашение ще може да бъде финализирано на френско-германска среща на върха, планувана за вторник в Берлин. Тя ще се организира под председателството на канцлера Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон.

Според Брюно льо Мер към момента остават няколко въпроса за доуточняване, само че те били добре обрисувани. Сега остава да се разбере дали ръководителите на двете страни ще съумеят да създадат и последната крачка за сключването на това съглашение на министерската среща във вторник.

Френският президент Еманюел Макроннастоявеа европейският избавителен фонд да се трансформира в Европейски валутен фонд, който да работи по-добре при бъдещи финансови рецесии. Той упорства еврозоната да има личен финансов министър и личен бюджет.

Германия се придържа към по-консервативна позиция, настоявайки, че всяка страна във валутния съюз би трябвало да се придържа към дисциплинирана фискална политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР