Париж. Френският президент Еманюел Макрон използва обръщението си по повод

...
Париж. Френският президент Еманюел Макрон използва обръщението си по повод
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Национализмът е предателство на патриотизма

Париж. Френският президент Еманюел Макрон употребява обръщението си във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война в неделя, с цел да изпрати предизвестие за заплахите от национализма, който, по неговите думи, е изменничество на патриотизма, предава Reuters .
Както отбелязва английската организация, до момента в който президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин бяха единствено на няколко метра от него и слушаха речта, френският водач насочи остри рецензии към тези, които се заиграват с националистическите усеща на едни хора, за сметка на други.
„ Патриотизмът е тъкмо противоположното на национализма: национализмът е изменничество на патриотизма “, съобщи Макрон в границите на 20-минутната си тирада, която произнесе край Триумфалната арка по случай 100-годишнината от края на ПСВ.
„ Преследвайки личните си ползи преди всичко, без да отчитаме тези на другите, ние изтриваме нещото, което е скъпо за нацията, това, което й дава живот и я прави велика: нейните морални полезности “.
„ Ройтерс “ разяснява, че Тръмп, който изповядва доктрината „ Америка преди всичко “ и в предизборната акция за междинните избори в Съединени американски щати на 6 ноември се разгласи за „ националист “, не сподели никаква реакция на думите на Макрон и резервира каменния израз на лицето си, което се видя, тъй като беше на първия ред.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР