Париж. Френските власти са иззели служебното оръжие на двама полицейски

...
Париж. Френските власти са иззели служебното оръжие на двама полицейски
Коментари Харесай

AFP: Иззеха оръжието на двама френски полицаи поради съмнения в радикализация

Париж. Френските управляващи са иззели служебното оръжие на двама полицейски чиновници поради опасения от ислямистка радикализация, оповестиха източници в петък, след нападението довело до гибелта през предходната седмица на четирима полицейски чиновници, предава AFP .
Нападателят от 3 октомври е полицейски специалист по осведомителни технологии, който преди 10 години е приел исляма и съгласно проверяващите е възприемал все по-радикални убеждения.
Вътрешното министерство е подложено на голям напън да изясни по какъв начин е пропуснало евентуални предупредителни признаци у чиновник, работил години наред в полицейската префектура в Париж, където умъртви с кухненски нож и инструмент за стриди четирима свои сътрудници.
Двамата полицейски чиновници са били обезоръжени поради съмнения, че и те са се радикализирали, съобщи източник в парижката полиция, без да показва имената и чиновете им.
Подадено е искане за премахване от работа на един от тях, добави източникът. Цялата френска полиция е въоръжена с полуавтоматични револвери като служебно оръжие.
Вътрешното министерство сътвори особено звено за следене на евентуални ислямистки радикали в редиците на силите за сигурност.
Вестник Le Parisien заяви тази седмица, че 19 чиновници на вътрешното министерство са били сложени под наблюдаване.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР