Париж. Френската полиция задържа в събота около хиляда участници в

...
Париж. Френската полиция задържа в събота около хиляда участници в
Коментари Харесай

ТАСС: Полицията е арестувала около хиляда души по време на протестите във Франция, безредиците продължават

Париж. Френската полиция задържа в събота към хиляда участници в митингите на " жълтите жилетки " в цялата страна за противозаконни дейности. Това оповестиха от Агенция Франс Прес, цитирайки полицейските данни
Тази информация е в средата на съботния ден. От задържаните 724 се намират в арестите и. В Париж, според известията на полицейската префектура, са задържани 651 души, 536 са са арестувани в полицейските ръководства.
Понастоящем част от протестиращите са се преместили от Шанз-Елизе към Айфеловата кула.
Голяма група протестиращи, които преди този момент са изгорили две коли на бул. Марсо са се насочили към Сена от площада на Звездата, като на моста Алм са посрещнати от крупни полицейски сили. В резултат на това, както оповестява кореспондентът на ТАСС, колоната е разграничена на няколко елементи. Едната група се пробва си проправи пътя си към постройката на Националното заседание (долната камара на парламента).
Друга група от към 50 души се насочи към Айфеловата кула. Те не могат да се приближат до нея, защото е заобиколена от двойна четириметрова стена, издигната за отбрана от терористи. Оттам протестиращите се насочиха към другия бряг на Сена към площад Трокадеро.
В града огромна група протестиращи се събраха на площада на Републиката.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР