Париж. Европейският съюз се надява да намали търговското напрежение между

...
Париж. Европейският съюз се надява да намали търговското напрежение между
Коментари Харесай

Reuters: Европейския съюз се надява да намали търговското напрежение със САЩ, по време на срещата от високо равнище на Г-7

Париж. Европейският съюз се надява да понижи комерсиалното напрежение сред съюза и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, по време на срещата от високо ниво сред водачите на страните от Г-7 във Франция, предава Reuters , като се базира на информация на чиновник на Европейски Съюз.
Трансатлантическите разриви евентуално ще бъдат разисквани, когато Тръмп дойде на срещата от високо ниво, с цел да приказва с представителите на страните от формата за разликите във връзка с търговията, за Иран и за измененията в климата.
Европейски Съюз съобщи предишния месец, че ще отговори с спомагателни мита за артикули на стойност 35 милиарда евро, идващи от Съединени американски щати, в случай че Вашингтон наложи сходни такси за колите, внасяни от Европейски Съюз.
Китайско-американската комерсиална война също провокира опасения от по-широк световен стопански спад.
„ Ние виждаме комерсиалното напрежение като единственият най-съществен рисков фактор за растежа на международната стопанска система “, съобщи представител на Европейски Съюз. Блокът ще се стреми да ги обезвреди и да се концентрира върху „ позитивен “ търговски дневен ред сред Брюксел и Вашингтон.
След като ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пътува до Вашингтон за търговски договаряния с Тръмп преди година, вносът на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е утроил, до момента в който този на соята се удвоил, съгласно източникът.
„ Можем да продължим по този път, където имаме опция да реализираме съглашение за унищожаване на индустриалните мита “, съобщи формалният представител.
Ако се реализира такова съглашение, Европейски Съюз пресмята, че и Брюксел и Вашингтон ще генерират спомагателни 26 милиарда $ или евро от експорт.
Освен това Европейски Съюз би предпочел и да позволи разногласието сред производителите на самолети Боинг и Еърбъс, без да прибягва до мита.
Служител на администрацията на Тръмп, поискал да остане неизвестен, съобщи че Вашингтон може да контракти комерсиална декларация във френския курортен град Биариц с новия английски министър председател Борис Джонсън, който също ще бъде там.
„ Не би било съглашение по какви да е въпроси. “, сподели служителят.
Според него това ще бъде “изявление за това по какъв начин да продължим, какъв ще бъде пътят ” и какво целят с комерсиалните договаряния министрите на договарящите страни.
Той добави, че всяко сходно изказване ще алармира за решителността от страна на Съединени американски щати да поддържат Англия за Брекзит.
Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР