Париж е по-магичен, отколкото някога сте си представяли... На пазара

...
Париж е по-магичен, отколкото някога сте си представяли... На пазара
Коментари Харесай

Заклинания и любов в Париж или завладяващият дебют на edna българска писателка

Париж е по-магичен, в сравнение с в миналото сте си представяли...

На пазара излиза впечатляващият дебютен разказ на Даниела Богоева – Гюргакова – „ Огънят в мен” – завладяваща любовна история, която ще ви придвижи в магазин „ Пет сезона “ – антиквариат и езотерика, намиращ се на тиха уличка във вълшебния Париж.

 книга Ciela Ciela

Неговият притежател Катрин Дюроа , с лумналата си алена коса и покоряващи зелени очи, е горда наследничка на генерации умни и мощни дами, движимости в магията. И знае, че най-важното е да пази прецизно тайните, които владее, тъй като в несъответствуващи ръце те могат да причинят доста злощастия.

Но въпреки мозъкът ѝ да знае, че би трябвало да внимава, сърцето ѝ жадува за същинска обич. И след едно грубо опарване с несъответствуващ мъж, който се е опитал да открадне парченца от нейната магическа същина, Катрин се е зарекла, че няма да огледа различен.

Докато не среща Ален . Сериозен и прагматичен, той не има вяра в вълшебства и сходни нелепости. Но има вяра на сърцето си, а то го тегли към Катрин макар всички спънки и неразбираеми събития към нея. Катрин е привлечена от Ален и в същото време е объркана – тъй като е сигурна, че го е виждала и преди. Но къде ли?

И двамата не знаят, че красивата вълшебница е в голяма заплаха и нейните повтарящи се огнени сънища са единствено предизвестие за кошмара, който се задава. Защото някой е подготвен на всичко, с цел да навреди на Катрин – и е призовал могъщи сили от отвъдното.

В „ Огънят в мен”, завладяващият дебютният разказ на Даниела Богоева-Гюргакова , съвсем всичко е същинско – от парижките улици и питейни заведения, през заклинанията и историите за вавилонски, шумерски и древноегипетски богове, та до ритуалите и съставките на магическите благовония . А измислицата… е, какъв брой пък може да е измислена любовта сред двама влюбени, които са подготвени да се изправят освен против целия свят, само че и против това, което се простира оттатък него?

 книга Ciela Ciela

Всички са добре пристигнали на премиерата на книгата на 20 май 2019 година от 18:30 ч. в Da Da Cultural Bar . В дребната софийска уличка „ Георги Бенковски” дружно с журналиста Бела Чолакова уредници и посетители ще се опитат да разнищят загадката на една мистериозна червенокоса хубавица и ще погледнат в бъдещето, до момента в който разлистват антични съвсем колкото света книги. Очаква ни същинска магия! Линк към Фейсбук събитието ще откриете тук .

 книга Ciela Ciela

Даниела Богоева Гюргакова написа първото си стихотворение на 7 години (посветено е на Ленин) и бързо схваща, че писането е нейната пристрастеност и избавление от всекидневието. Автор е на сборника с разкази – „ Заключени порти “ (2017 г.) . Към момента работи като правист, само че тайната ѝ супер мощ е да прави кули от кубчета. Също по този начин е кралица на пясъчните кули, през лятото на 2018 година сбъдва и детската си фантазия да плува с делфини. И защото е безстрашна и познава добре шумерската митология и антични текстове, признава, че би се гмуркала и с акули… е, в железна клетка, несъмнено.

 книга Ciela Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР