Париж е избрал американски ландшафтен архитект, който да препроектира огромна

...
Париж е избрал американски ландшафтен архитект, който да препроектира огромна
Коментари Харесай

Без автомобилeн трафик около Айфеловата кула

Париж е избрал американски ландшафтен проектант, който да препроектира голяма зона към Айфеловата кула, план, който ще в профил съвсем целия трафик на коли около известния монумент.



" Можем да създадем най-голямата градина в Париж
... с доста повече биоразнообразие, доста повече екология ", съобщи Кетрин Густафсън, откакто кметът на Париж Ан Идалго показа проекта късно във вторник.



Густафсон е учила във Франция
, където е проектирала няколко парка и площади, само че е най-добре позната в целия свят поради мемориалния шадраван за английската принцеса Даяна в Хайд Парк, Лондон.

Общо 54 хектара , където понастоящем се пресичат няколко пътища, в това число две основни пътни артерии от всяка страна на река Сена, ще бъдат значително превърнати в пешеходна зона и " превоз с ниско влияние " като автобусни и велосипедни алеи.
Ще имаме невероятна градина, където ще чуем още веднъж птиците да пеят “ , сподели Идалго.-->
Това ще бъде музика за ушите на почти 150 000 души, които посещават мястото всеки ден по време на летния сезон, в това число от 20 000 до 30 000 души, които се качват на самата кула.

Общо седем милиона души посещават кулата всяка година.

Обширната градина ще се простира от Военната академия Екол Милитер до модернистичната еспланада Трокадеро и двореца Шайо, издигнат за Международното ревю 1937.

Проектът също по този начин приканва за главен ремонт на обширните тревни площи на Марсови полета, мястото на десетки огромни публични събития всяка година.
По-голямата част от работата, която се чака да коства 72 милиона евро, ще бъде приключена преди началото на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР