Париж. Десетата протестна акция на привържениците на движението жълти жилетки

...
Париж. Десетата протестна акция на привържениците на движението жълти жилетки
Коментари Харесай

РИА Новости: Започна протестът на „жълтите жилетки“ в Париж

Париж. Десетата протестна акция на последователите на придвижването " жълти жилетки " стартира в Париж, оповестява кореспондентът на РИА Новости .
Към 11:30 часа локално време (12:30 българско време) няколкостотин души се събраха на пред Дома на инвалидите в Седми регион на френската столица, като хората не престават да идват. В същото време уредниците чакаха, че един милион души ще вземат присъединяване в марша, както се вижда от името на днешното деяние - „ Действие десето: Един милион в Париж “.
Атмосферните условия може да са повлияли на броя на протестиращите -в столичния регион сутринта термометърът е паднал под нулата и денем прогнозите за времето дават обещание сняг.
Докато акцията върви безшумно: хората се разхождат из площада, скандират антиправителствени лозунги, свирят, пеят песни и размахват флагове.
Както бе оповестено в обществените мрежи, участниците в марша имат намерение да почетат паметта на починалите поддръжници на придвижването " жълти жилетки " и да поддържат потърпевшите. За това стачкуващите бяха помолени да вземат цвете или свещ. Планирана е и минута безмълвие.
Редът в Париж е обезпечен от пет хиляди служители на реда, а осем единици бронирани транспортни средства бяха изведени на улиците. В небето над мястото на събиране на участниците патрулира хеликоптер.
В региона на процесията метрото е затворено и придвижването е доста лимитирано, изключително наоколо до площад Конкорд, двореца Гран Пале и моста Александър III.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР