Париж. Демонстрациите на жълтите жилетки в събота събраха 32 хиляди

...
Париж. Демонстрациите на жълтите жилетки в събота събраха 32 хиляди
Коментари Харесай

ТАСС: Във Франция днес протестират около 32 хиляди „жълти жилетки“

Париж. Демонстрациите на " жълтите жилетки " в събота събраха 32 хиляди души в разнообразни градове на Франция. Такива данни показа ефирен канал BFM според информация, получена импровизирано от правоприлагащите органи, предава TACC
Каналът акцентира, че това значи доста нарастване на броя на участниците, кaто предходната седмица са взели участие към 26 хиляди В Париж, към 14:00 часа локално време (15:00 часа българско време), е имало към 8 хиляди стачкуващи. Това също демонстрира нарастване на интензивността на протестното придвижване -преди седмица " жълтите жилетки " по улиците и площадите на столицата не са били повече от 2 хиляди.
Сега в Париж на булевардите наоколо до Триумфалната арка, има конфликти на протестиращи с полицията. В отговор на камъните, летящи по тях, полицията и жандармерията употребяват гранати със сълзотворен газ. Използвани са водни оръдия и има арестувани лица.
Според последните данни, от сутринта в града са арестувани 59 души. Преди началото на демонстрациите полицията задържа 29 души за това, че са носели оръжие или предмети, които могат да бъдат употребявани като оръжие.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР